Eru fronsku dopingmyndugleikarnir bara eftir amerikumonnum?

SwimmingWorldMagazine leggur eftir WADA og fronsku rannsóknarstovuna LDNN í greinini her, har tey longu í innganginum kalla LDNN fyri korrupta, og WADA og LDNN fyri eina hóttan móti svimjing og ítrótti yvirhøvur.

LDNN var uppíblandað tá ið amerikanski súkklarin Lance Armstrong fyri nøkrum árum síðani varð lagdur undir at hava dopað seg, umframt nú tá ið Ian Thorpe eisini fekk ákærur frá fjølmiðlunum av. Í báðum førum lóku tíðindini á onkran hátt út frá rannsóknarstovuni, til fronsku avísina L’Equipe, áðrenn tað egentliga var nakað hald í málinum.

Nú eru tey so uppí kanningini av Floyd Landis, sum vann Tour de France í fjør, men sum hareftir varð knallaður fyri doping. SwimmingWorld leggur tí ikki fingrarnar ímillum, men ákærir beinleiðis fronsku myndugleikarnar fyri at vera eftir amerikumonnum:

With Americans winning the Tour de France seven out of the last seven years, and 10 out of the last 19 years, combined with the LNDD still smarting from the independent report, the French now had another American winner on its hands, this time named Floyd Landis in 2006. Perhaps that was too much to take for French national pride

Unfortunately, no American now should ever expect to get a fair hearing from the French anti-doping officials. They “KNOW” the Americans are guilty. The French sport media mentality has no room for comebacks, over coming cancer and superstar athletes. “They must be cheating. They’re too good.”

Ten years of Americans winning the Tour de France, (their Tour) was too much to tolerate combined with the U.S. going it alone into Iraq. It’s “all the same thing.”

Vit fáa at síggja hvat hald er í pástandunum hjá SwimmingWorld, nú sakarmálið móti Floyd Landis av álvara byrjar. Tey hava so í øllum førum tikið partí við amerikumanninum, hóast bæði A og B prøvin frá rannsóknarstovuni vístu misnýtslu av syntetiskum, mannligum kynshormonum.

One thought on “Eru fronsku dopingmyndugleikarnir bara eftir amerikumonnum?”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.