Sloveni svomið Amazon-ánna á tamb uppá 65 dagar

Puha, 5.265 kilometrar eftir 65 døgum, ella umleið 81 kilometrar um dagin. Martin Strel úr Slovenia hevur svomið Amazon-ánna á tamb, millum hávar og krokodillur, anaconda-kvalaraslangur og piratfiskar. Hann stríddist við krampa og høgum blóðtrýsti, svøvnloysi, larvuinfektiónir, konstant svøvnloysi og gnaddsár frá vátdraktini. Lisið í Ekstra Bladet

Í Wikipedia stendur at hann eisini hevur svomið Donau, Mississippi og Yangtze áirnar á tamb, umframt aðrar meira ókendar. Hann ætlar sær tó ikki at svimja Níl-ánna á tamb, tí hon eftir hansara tykki bara er ein løkur í mun til t.d. Amazon-áina.

Okkurt petti á túrinum máttu tey stoyta blóð í (Amazon) ánna, fyri at distrahera piratfiskar og hávar. Hann varð eisini raktur av eini 4 metrar høgari flóðaldu á túrinum. Til ber at lesa nógv meira um Martin Strel, og síggja myndir og video og tílíkt, á heimasíðuni www.amazonswim.com

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.