Sun Yang tikin fyri doping

Breaking news, kinesiska tíðindastovan Xinhua skrivar her at Sun Yang varð tikin fyri doping á stevnu í mai mánaða, sum tískil viðførdi 3 mánaðar karantenu. Hetta fyri trimetazidine. Sun Yang er væl øllum kunnugt sterkasta navn í svimjing á langgeil, sum olympiskur meistari, heimsmeistari og ánari av heimsmetinum.

Sambært eini aðrari søgu á Xinhua, so var karantenan longu avgreidd hin 16. august. Craig Lord skrivar út í æsir um søguna her á SwimVortex. Sí eisini CCTV News.

FINA hevur nú kunngjørt tað á sínum lista yvir dopingfráboðanir. Læknin hjá Sun Yang fekk opinbart eina longri karantenu, fyri at hava verið uppi í hesum her.

Doping Offence – Sun Yang (CHN)
On May 17, 2014, the swimmer Sun Yang (CHN) was tested positive to the substance Trimetazidine (Class S.6.b Specified Stimulants) following an in-competition doping control test conducted with the occasion of the Chinese National Championships.

The China Swimming Association imposed a sanction of 3 months’ ineligibility on the athlete starting on May 17, 2014. Furthermore, the China Swimming Association imposed a sanction of 1 year ineligibility on Ba Zhen, the doctor of the athlete, starting on the same date.

Ger viðmerking