Svimjistadion í Bergen fer nú at kosta yvir 1 milliard norskar krónur

Bergens Tidende skrivar her at byggingin av nýggja “Helleren” svimjistadion á Nygårdstangen fer at taka 94% av íløguætlanini fyri ítrótt hjá Bergen Kommune í 2012, ella 318 av 337 milliónum norskum krónum, har íløgan í ár var 205 milliónir, og í 2013 verður 210. Samlaði kostnaðurin er nú sambært www.simma.nu/no vaksin við 200 milliónum í mun til upprunaligu ætlanina, upp á 1,028 millardir krónur, sum tey afturfyri fáa ein 50×25 metra langhyl, umframt ein kavingarhyl sum sær úr til at vera 20×25. Gev gætur at skribenturin á www.simma.nu/no heldur hetta vera oyðsl, ella í øllum førum ov nógv brúkt til éitt stadion, í mun til at styrkja aðrar svimjihallir í Bergen. Myndin av stadion beint nú er rættiliga rámandi, eitt ‘hol í jørðini’.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.