Danir innføra nú ‘transfer vindeyga’ til NTC svimjarar

Danska Svimjisambandið innførir nú ta serreglu til svimjarar á det Nationale TræningsCenter, at teir bara kunnu skifta millum feløg fyrstu fýra vikurnar eftir EM og HM á langgeil, og eftir OL. Skipanin er jú tann, at svimjararnir enn hoyra til tað felag sum tey komu frá, fyri tað um tey fara á NTC at venja í stytri ella longri tíðarskeið. Men nú vísir tað seg at svimjarar í so ofta síðani skifta ‘heimafelag’, so hvørt sum tilknýtið til upprunafelagið linkar; og Dansk Svømmeunion innførir tí hesa nýggju reglu, so at feløgini betur kunnu vænta at ‘eiga’ svimjararnar eina tíð afturat, fyri tað um teir fara á NTC.

2 thoughts on “Danir innføra nú ‘transfer vindeyga’ til NTC svimjarar”

  1. Áhugaverd tulking av orðinum ‘dialog’, sum danska svimjisambandið hevur í hesum brotinum av reglunum:

    “Det er et krav, at der skal have været dialog mellem de to involverede klubber, hvis ikke, så kan klubskifte ikke finde sted. Med dialog menes, at ønsket om klubskifte skal begrundes fra svømmerens side overfor begge parter.”

    Tað vil siga, at ein samrøða eftir teirra tykki ikki krevur at báðir partar verða hoyrdir, men bara at onkur tosar einvegis við báðar partar ?

    Um handan tulkingin heldur, so var Hitler væl ein tann størsti ‘dialogurin’ yvirhøvur ! 🙂 *ducking*

    1. Onkur vísti á hetta longu í august 2009, síggi eg nú http://www.simma.nu/dk ber tíðindi um kjak á blogguni hjá Lars Sørensen.

      Jens Jepsen venjari hjá Opnør í Aabenraa, sum svar uppá bloggupostin hjá Lars Sørensen “Er der for meget dialog?“:

      En dialog er en samtale eller meningsudveksling mellem 2 eller flere personer.

      For mig at se er der ikke megen dialog på disse sider. Det eneste punkt, der har givet anledning til en dialog er punktet konkurrencebadedragter for ca. 1 år siden.

      Resten af indlæggende har alene været af oplysende art (monologer) eller fremsat som udfordringer, hvor ingen af dem, der så har responderet på indlæggene, har fået svar.

      Se så uddør dialogen automatisk, da ingen gider at råbe til en madras uden respons.

      Dialoge er relevant, men man må også respektere, at ønsker man at åbne for en sådan, må man også være åben overfor de tanker, der kommer en til kundskab igennem en dialog, thi hvis en dialog alene skal være en sutteklud, eller et alibi for de beslutninger, man har truffet, man træffer eller ønsker at træffe, får man nok i længden svært ved at opretholde dialogen.

      Og so aftur nú í november 2010, á blogguni har og sum partur av svari til bloggupostin “Grove beskyldninger fra Jon Rud vedr. udtagelser” hjá Sørensen:

      “Der bliver i langt de fleste tilfælde ikke svaret på indlæg på debatsiden, hvilket forstærker indtrykket af, at unionen ikke interesserer sig for den mening, som gives til kende ved debatindlæggene. Dette har jeg tidligere kommenteret på Lars Sørensens indlæg: ”Er der for meget dialog?”, Hvilket indlæg jeg fandt voldsomt provokerende i øvrigt som vanligt uden, at der blev svaret på det. ”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.