Lotte Friis verjir NTC

SwimNews.dk veit nú at siga frá prentaðu útgávuni av Ekstra Bladet, at Lotte Friis har verjir “det Nationale TræningsCenter”, og følir ágangin sum óbeinleiðis ákæru um at hon hevur valt skeivt. Hon sigur bart út at hon hevði ikki verði evropameistari og heimsmeistari um hon ikki hevði vant á NTC, og at hon elskar dagligdagin á NTC.

“Jeg tror ikke, jeg kunne have udviklet mig til den svømmer , som jeg er i dag, ved at blive i min klub. Ikke fordi der var noget i vejen med klubben eller træneren. Slet ikke. Men jeg savnede den daglige udfordring ved at blive presset af andre svømmere.”

“Min klub” er sum kunnugt Sigma, har fyrrverandi høvuðsvenjarin Flemming Poulsen hevur verið ein av argastu kritikarum av NTC, fyrst við at smekka við hurðina tá ið hann segði upp sítt arbeiði í Sigma og við danska svimjing yvirhøvur, og síðani við nú aftur at siga at bestu svimjararnir vórðu kravdir á NTC, hóast Dansk Svømmeunion segði at tað var frívilligt.

Friis sigur at kritikkurin er grundaður á smálutir sum verða blástir upp til at vera generellir trupulleikar, og at stemningurin sum heild yvirhøvur ikki er so vánaligur á NTC. Hon følir hann sum persónligan, hóast hon ikki beinleiðis verður nevnd við navni, og tað ávirkar tey við tað at hetta er skipanin sum tey skulu trúgva uppá.

Det er unfair. Kritikken bygger på enkelte ting, der bliver blæst op til nogle generelle problemer. Jeg elsker at være på NTC, og kunne ikke forestille mig at skulle træne et andet sted i Danmark.

De siger indirekte, at vi har valgt forkert, og vi bliver ikke bedre af det. Selv om Lotte Friis ikke direkte bliver nævnt ved navn, så bliver jeg kritiseret i en eller anden grad. Fordi min træner og mit system bliver kritiseret.

Det er et lille miljø, og snakken går hurtigt. Det påvirker os, for det er systemet, som vi tror på, der kan gøre os bedre. De trænere, der står på kanten hver dag og styrer systemet, bliver kritiserede.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.