Danska svimjisambandið samtykt forboð ímóti ‘kappingardraktum’

Lesið her á swim.dk og her á svoem.dk. Danska svimjisambandið hevur samtykt at forbjóða nýtslu av øllum sokallaðum ‘kappingardraktum’ á ‘árgangsstevnum’, “i såvel Dansk Svømmeunions regi som i regi af medlemsklubberne”. Tað vil í ár siga forboð ímóti øllum draktum sum ikki hava ‘klassiskt’ snið í buksum ella drakt, hjá gentum føddar 1995 og seinni og dreingjum føddir 1993 og seinni.

Forboðið er tó ikki galdandi á stevnum har yngru svimjararnir kappast ímóti seniorum (DM, DJM og DMH), og tá ið yngru svimjararnir kappast uttanlanda. Fyri at umganga møguligar misskiljingar, verður danski teksturin endurgivin í síni fullu longd, her í tí fylgjandi …

Den 14-11-2008 af Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion vil korrekt svømmeteknik og ordentlig svømmepædagogik frem for hurtige konkurrencedragter

Bestyrelsen i Dansk Svømmeunion har vedtaget et forbud mod brugen af alle typer konkurrencedragter for de yngste svømmere.

På et bestyrelsesmøde i Dansk Svømmeunion onsdag, den 12. november, blev det besluttet at vedtage et forbud mod brugen af alle typer konkurrencedragter for de yngste svømmere. Således må kun badetøj med de klassiske udskæringer (badebukser og badedragter) anvendes.

Forbuddet vil gælde alle årgangsstævner i såvel Dansk Svømmeunions regi som i regi af medlemsklubberne. I indeværende sæson gælder det, for drengenes vedkommende, årgang 93 og yngre. For pigernes vedkommende gælder det årgang 95 og yngre.

Det er vigtigt at pointere, at forbuddet ikke vil være gældende i forbindelse med internationale stævner og i forbindelse med stævner, hvor årgangssvømmerne skal konkurrere med andre aldersgrupper, som ikke er omfattet af forbuddet – eksempelvis i forbindelse med DM, DJM og DMH.

Beslutningen er truffet på baggrund af to væsentlige argumenter og hensyn:
– et svømmepædagogisk argument.
– et svømmeteknisk argument.

Med et svømmepædagogisk hensyn menes, at dragterne kan medvirke til at forskyde den balance som Dansk Svømmeunions anbefalinger til aldersrelateret træning foreskriver. En mindre trænet svømmer vil eksempelvis ved brug af en af de nye konkurrencedragter kunne opveje de fordele en korrekt trænet og udviklet svømmer har.

Med et svømmeteknisk hensyn menes, at de yngste svømmere i stævnesituationen først og fremmest skal lære at beherske den rigtige teknik, med den rigtige kropsposition og uden hjælp fra egenskaber, som de nye konkurrencedragter er med til at give svømmerne. Således skal svømmerne lære at svømme hurtigt uden brug af den nyeste teknologi.

Til orientering nedsættes nu et udvalg, der skal formulere de regeltekniske ændringer. Bestyrelsen forventer, at et forbud vil blive sat i kraft per 1. januar 2009. Det betyder i praksis, at ovennævnte konkurrencedragter gerne må benyttes året ud. Herefter vil forbuddet være gældende.

For spørgsmål kan Dansk Svømmeunions informationsmedarbejder, Nora Thomsen, kontaktes på telefon: 4439 4453.

Dansk Svømmeunion

3 thoughts on “Danska svimjisambandið samtykt forboð ímóti ‘kappingardraktum’”

  1. Bara so tit vita tað, so havi eg ‘knekkað nøtina’ nú, til at fáa beinleiðis leinki til tíðindi á svoem.dk.

    Leinki á svoem.dk síggja typiskt soleiðis út, og rigga ikki tí tey altíð føra til tíðindayvirlitið, heldur enn sjálvi tíðindini:
    http://www.svoem.dk/t2w_421.asp?art=ar&id=3049&tid=14%2D11%2D2008+12%3A36%3A20&filen=t2w_1.asp

    Men um tit taka tann síðsta partin av, sum í hesum føri er “&filen=t2w_1.asp”, so riggar 🙂
    http://www.svoem.dk/t2w_421.asp?art=ar&id=3049&tid=14%2D11%2D2008+12%3A36%3A20

  2. Hi hi hi, danir hava opinbart valt at hyggja at sniðinum, heldur enn at effektini. Beint nú ivist eg í um gentur tá kunnu hava stuttabuksusnið í draktini, ella skulu hava høga útskering. Og um dreingir skulu brúka ‘briefs‘ ella hava brúkt ‘shorts‘ nóg leingi til at tað eisini er klassiskt.

    Men vit kunnu í øllum førum staðfesta, at tað er slutt við at svimja í cowboybuksum 🙂

  3. Bara so tit vita tað, so sendi eg ein fyrispurning til SVØM, um hvat tey meintu við ‘klassisk udskæring’. Svarið er at tað hava tey ikki avgjørt 100% enn, men at ein nevnd nú verður sett at skera tað út í papp. Men skrivarin hevur tó fylgjandi viðmerking, sjálv: “Med klassisk udskæring tænkes typisk på, at der ikke er lår i buksen – altså ingen ben”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.